2178.
HOZZÁVALÓK:
2 kg érett sárga-
vagy őszibarack,
1,2 kg cukor,
néhány szem dió
vagy mandula durvára törve,
liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
A
megtisztított barackot válasszuk ketté, magozzuk ki, és rakjuk egy zománcozott
edénybe. Állítsuk az edényt vízgőzbe, és főzzük puhára a gyümölcsöt, majd
szitán törjük át. Minden kiló gyümölcshöz 60 deka cukrot keverjünk, néhány szem
darabos diót vagy mandulát is adjunk hozzá, és vízgőzben főzzük tovább, amíg a
kanáltól elválik Öntsük kilisztezett, lapos edénybe, és miután megdermedt, borítsuk
ki. Szellős, száraz helyen szikkasszuk néhány napig, majd tegyük papírdobozba,
és fogyasztásig tartsuk hűvös, száraz helyen.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése