2178.

HOZZÁVALÓK:
2 kg érett sárga- vagy őszibarack,
1,2 kg cukor,
néhány szem dió vagy mandula durvára törve,
liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
A megtisztított barackot válasszuk ketté, magozzuk ki, és rakjuk egy zománcozott edénybe. Állítsuk az edényt vízgőzbe, és főzzük puhára a gyümölcsöt, majd szitán törjük át. Minden kiló gyümölcshöz 60 deka cukrot keverjünk, néhány szem darabos diót vagy mandulát is adjunk hozzá, és vízgőzben főzzük tovább, amíg a kanáltól elválik Öntsük kilisztezett, lapos edénybe, és miután megdermedt, borítsuk ki. Szellős, száraz helyen szikkasszuk néhány napig, majd tegyük papírdobozba, és fogyasztásig tartsuk hűvös, száraz helyen.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése