2186.
HOZZÁVALÓK:
tojásfehérjénként:
1 kávéskanál
méz,
néhány szem
bogyós gyümölcs.
ELKÉSZÍTÉS:
A megmaradt
tojásfehérjét lehűtés után verjük fel, majd keverjünk hozzá tojásonként 1
kávéskanál mézet, és habüstben gőz felett tovább verve főzzük meg, vagy forró vizes
fazékra helyezett fémtálban habverővel addig turmixoljuk, amíg kikeményedik. A
főzést takaréklángon, lassan végezzük, mert a gyorsan megfőzött hab,
megtúrósodik. Utána hideg vízbe állítva hűtsük le, és adjunk hozzá néhány szem
málnát, szamócát, epret, szedret, ribizlit, kimagozott meggyet vagy egyéb lédús
gyümölcsöt, és habverővel turmixoljuk össze.
Fagylalt
készítése esetén fokozottan ügyeljünk a főzési hőmérsékletre. Minél lassabban
főzzük a habot, annál simább lesz, annál kisebb a veszélye a szemcsésedésnek.
Ezzel a módszerrel zselatin nélkül is készíthetünk gusztusos, koleszterinmentes
fagylaltot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése