Ads 468x60px

Pages

Boszorkánykrém

2186.

HOZZÁVALÓK:
tojásfehérjénként:
1 kávéskanál méz,
néhány szem bogyós gyümölcs.

ELKÉSZÍTÉS:
A megmaradt tojásfehérjét lehűtés után verjük fel, majd keverjünk hozzá tojásonként 1 kávéskanál mézet, és habüstben gőz felett tovább verve főzzük meg, vagy forró vizes fazékra helyezett fémtálban habverővel addig turmixoljuk, amíg kikeményedik. A főzést takaréklángon, lassan végezzük, mert a gyorsan megfőzött hab, megtúrósodik. Utána hideg vízbe állítva hűtsük le, és adjunk hozzá néhány szem málnát, szamócát, epret, szedret, ribizlit, kimagozott meggyet vagy egyéb lédús gyümölcsöt, és habverővel turmixoljuk össze.
Fagylalt készítése esetén fokozottan ügyeljünk a főzési hőmérsékletre. Minél lassabban főzzük a habot, annál simább lesz, annál kisebb a veszélye a szemcsésedésnek. Ezzel a módszerrel zselatin nélkül is készíthetünk gusztusos, koleszterinmentes fagylaltot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése