Ads 468x60px

Pages

Kincsesbánya

2179.

HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
8 tojás,
8 evőkanál liszt,
8 evőkanál cukor,
1 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
baracklekvár,
1 csomag babapiskóta,
4 adag kávé,
2 cl rum vagy 1 kávéskanál rum aroma,
a krémhez:
3 tojássárgája,
3 evőkanál liszt,
1/2 1 tej,
1 csomag vaníliáscukor,
25 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
a tetejére:
1 tábla tortabevonó csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk 8 tojásból a szokásos módon piskótát. Miután kihűlt, kenjük meg baracklekvárral és rakjuk meg a rumos kávéba mártogatott babapiskótával. A 3 tojássárgáját a liszttel, a vaníliáscukorral és a tejjel főzzük egészen sűrűre. Amikor kihűlt, dolgozzuk hozzá a porcukorral jól kikevert margarint. Simítsuk a krémet egyenletesen a babapiskóta tetejére. A felolvasztott csokoládét csorgassuk rá egyenletesen és éjszakára tegyük hideg helyre. Másnap kockára vágva kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése