2179.
HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
8 tojás,
8 evőkanál
liszt,
8 evőkanál
cukor,
1 csomag
sütőpor,
a töltelékhez:
baracklekvár,
1 csomag
babapiskóta,
4 adag kávé,
2 cl rum vagy
1 kávéskanál rum aroma,
a krémhez:
3
tojássárgája,
3 evőkanál
liszt,
1/2 1 tej,
1 csomag
vaníliáscukor,
25 dkg
margarin,
15 dkg
porcukor,
a tetejére:
1 tábla
tortabevonó csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk 8
tojásból a szokásos módon piskótát. Miután kihűlt, kenjük meg baracklekvárral
és rakjuk meg a rumos kávéba mártogatott babapiskótával. A 3 tojássárgáját a
liszttel, a vaníliáscukorral és a tejjel főzzük egészen sűrűre. Amikor kihűlt, dolgozzuk
hozzá a porcukorral jól kikevert margarint. Simítsuk a krémet egyenletesen a
babapiskóta tetejére. A felolvasztott csokoládét csorgassuk rá egyenletesen és
éjszakára tegyük hideg helyre. Másnap kockára vágva kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése