Ads 468x60px

Pages

Köles krémes

2180.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 bögre teljes őrlésű liszt,
1 bögre sima fehér liszt,
2 dkg élesztő, vagy sütőpor,
1/2 bögre olaj,
1,5 bögre víz,
2 evőkanál méz,
mazsola,
vágott dió,
1 csapott mokkáskanál só,
a krémhez:
1 bögre hántolt köles,
pici só,
2-3 evőkanál méz,
1 csomag vaníliáscukor,
ízlés szerint mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk lágy kenyértésztává, simítsuk tűzhely méretű nagy tepsibe, és kelés után lassan süssük. A krémhez főzzük meg lassan a kölest pici sóval 3 bögre vízben (kb. 20 perc). Turmixoljuk össze a mézzel, a vaníliáscukorral, és a mazsolával. Tetszés szerint ízesíthetjük citrom-, kókusz-, dió-, mák-, vagy almakrémmel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése