2188.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg darált
dió,
10 dkg liszt,
10 dkg
porcukor,
10 dkg vaj
vagy margarin,
1 tojás,
1 csomag
sütőpor,
csipetnyi só,
zsír a tepsi
kikenéséhez,
a tészta
tetejére:
1 tojás és
diós porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk
tésztává a darált diót, a lisztet, a porcukrot, a vajat és a tojást a
sütőporral meg a sóval, és pihentessük hűtőszekrényben két órán keresztül.
Ezután nyújtsuk lisztezett deszkán kétujjnyi vastagságúra, majd vágjunk belőle ugyancsak
kétujjnyi hosszú rudakat. A rudakat is vágjuk kétujjnyi darabokra, így egyforma
nagy tésztákat kapunk, melyeket gömbölyítsük gombócokká. Tegyük a zsírral
kikent tepsire jó távol egymástól, mert a gombócok legalább duplájukra nőnek
majd sülés közben. Tetejüket a felvert tojással kenjük meg, majd előmelegített,
forró sütőben, közepes lángon, süssük szép pirosra. A sütés első 10 percében a
sütő ajtaját nem szabad kinyitni! A tepsiből kivéve rögtön hintsük meg diós
porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése