Ads 468x60px

Pages

Diófánk

2188.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg darált dió,
10 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
csipetnyi só,
zsír a tepsi kikenéséhez,
a tészta tetejére:
1 tojás és diós porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk tésztává a darált diót, a lisztet, a porcukrot, a vajat és a tojást a sütőporral meg a sóval, és pihentessük hűtőszekrényben két órán keresztül. Ezután nyújtsuk lisztezett deszkán kétujjnyi vastagságúra, majd vágjunk belőle ugyancsak kétujjnyi hosszú rudakat. A rudakat is vágjuk kétujjnyi darabokra, így egyforma nagy tésztákat kapunk, melyeket gömbölyítsük gombócokká. Tegyük a zsírral kikent tepsire jó távol egymástól, mert a gombócok legalább duplájukra nőnek majd sülés közben. Tetejüket a felvert tojással kenjük meg, majd előmelegített, forró sütőben, közepes lángon, süssük szép pirosra. A sütés első 10 percében a sütő ajtaját nem szabad kinyitni! A tepsiből kivéve rögtön hintsük meg diós porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése