Ads 468x60px

Pages

Egresdzsem

2187.

HOZZÁVALÓK:
1 kg egreshez:
8 dkg mazsola,
0,2 dl citromlé,
30 dkg méz.

ELKÉSZÍTÉS:
Mosás után a kemény húsú, nem túl érett egres szárát és bibéjét ollóval távolítsuk el. Utána helyezzünk a húsdarálóba egy 8 mm átmérőjű, lyukakkal ellátott tárcsát, és az újból megmosott gyümölcsöt hajtsuk át rajta. A gyümölcskocsonyát tegyük egy ismert űrtartalmú zománcozott fazékba, adjunk hozzá kilogrammonként 8 dkg megmosott mazsolát, és állandóan kevergetve, közepes tűzön főzzük, forrásponttól számítva kb. 10 percig. A keverést erre a célra fenntartott fa– vagy hőálló műanyag kanállal végezzük. Végül keverjünk bele kilogrammonként 0,2 dl citromlevet, és literenként 30 dkg mézzel édesítsük. A mazsolával készített egresdzsem abban különbözik a hagyományos változattól, hogy különleges, muskotályos íze van.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése