2409.
HOZZÁVALÓK:
1 dl olvasztott vaj vagy finom
étolaj,
1 teáskanál vanília,
1dl finom búzaliszt,
2 dl méz,
6 dkg étcsokoládé,
2 tojás,
2 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy kis edényben lassú tűzön
olvasszuk egybe a csokoládét, a vajat, a sót és a vaníliát, állandóan
kevergetve közben, hogy jól elkeveredjenek, majd vegyük le a tűzről. Most
keverjük bele a mézet, a lisztet és a sütőport. Adjuk hozzá a tojásokat is, és
jól verjük fel. Végül keverjük bele a diót, és az egészet öntsük egy
kivajazott, kb. 22 x 22 x 5 cm-es tepsibe. 160 fokos sütőben süssük kb. 35 - 40 percig,
illetve addig, míg a közepében vékony késsel, vagy kötőtűvel végzett
"szúrópróba" azt nem mutatja, hogy jónak találtuk. Hagyjuk lehűlni,
mielőtt kb. 4 x 4 cm-es darabokra felvágnánk. Aki szereti, porcukorral is meghintheti.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése