Ads 468x60px

Pages

Kakaóhabos szelet

2408.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
12 dkg margarin,
2 tojássárgája,
2-3 evőkanál aludttej, vagy tejföl,
7 dkg cukor,
ízlés szerint választott lekvár,
a habhoz:
3 tojásfehérje,
18 dkg cukor,
2 evőkanál kakaó,
8 dkg dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a lisztet, a sütőport, a margarint, a tojássárgáját, az aludttejjel vagy tejföllel és a cukorral, és tepsibe nyomkodva süssük halványra. Utána kenjük meg lekvárral (málna vagy ribizli) és tegyük a tetejére a cukorral felvert kemény habot, amelybe óvatosan belekevertük a kakaót és a vágott diót. Tegyük vissza a sütőbe, és takaréklángon addig süssük, míg a hab kemény nem lesz.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése