2408.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
12 dkg margarin,
2 tojássárgája,
2-3 evőkanál aludttej, vagy
tejföl,
7 dkg cukor,
ízlés szerint választott lekvár,
a habhoz:
3 tojásfehérje,
18 dkg cukor,
2 evőkanál kakaó,
8 dkg dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a
lisztet, a sütőport, a margarint, a tojássárgáját, az aludttejjel vagy
tejföllel és a cukorral, és tepsibe nyomkodva süssük halványra. Utána kenjük
meg lekvárral (málna vagy ribizli) és tegyük a tetejére a cukorral felvert
kemény habot, amelybe óvatosan belekevertük a kakaót és a vágott diót. Tegyük
vissza a sütőbe, és takaréklángon addig süssük, míg a hab kemény nem lesz.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése