2404.
HOZZÁVALÓK:
23 dkg vaj,
90 dkg cukor,
5 dl sűrített tej,
1 dl víz,
1 dl erős kávé,
5 dkg kimagozott, feldarabolt,
nagyszemű szőlő.
ELKÉSZÍTÉS:
A gyümölcs kivételével tegyük az
összes hozzávalót egy vastagabb falú edénybe. Melegítsük a cukor felolvadásáig,
majd addig forraljuk, amíg egy kiskanálnyit hideg vízbe csöppentve, kis
golyócskát nem alkot. Ekkor az edényt tegyük kevés hideg vízbe és 5 percig hagyjuk
állni. Fakanállal addig kevergessük, amíg a massza elveszti fényét és egészen
sűrű lesz. Keverjük hozzá a gyümölcsöt, és kivajazott tepsibe téve hagyjuk
kihűlni és megkeményedni. Kockára vágva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése