Ads 468x60px

Pages

Szőlős kávészelet

2404.

HOZZÁVALÓK:
23 dkg vaj,
90 dkg cukor,
5 dl sűrített tej,
1 dl víz,
1 dl erős kávé,
5 dkg kimagozott, feldarabolt, nagyszemű szőlő.

ELKÉSZÍTÉS:
A gyümölcs kivételével tegyük az összes hozzávalót egy vastagabb falú edénybe. Melegítsük a cukor felolvadásáig, majd addig forraljuk, amíg egy kiskanálnyit hideg vízbe csöppentve, kis golyócskát nem alkot. Ekkor az edényt tegyük kevés hideg vízbe és 5 percig hagyjuk állni. Fakanállal addig kevergessük, amíg a massza elveszti fényét és egészen sűrű lesz. Keverjük hozzá a gyümölcsöt, és kivajazott tepsibe téve hagyjuk kihűlni és megkeményedni. Kockára vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése