Ads 468x60px

Pages

Fehérboros, sárgadinnyés muffin

2401.

HOZZÁVALÓK (12 db-hoz):
2 db tojás,
15 dkg barnacukor,
15 dkg reszelt sárgadinnye,
2 evőkanál méz,
1,5 dl étolaj,
2 dl fűszeres bor (pl. muskotályos),
30 dkg liszt,
1 dkg sütőpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Vajazzuk ki a formákat. Dolgozzuk össze alaposan a tojást, a barnacukrot, a gyümölcsöt, és a mézet. Rövid ideig pihentessük, majd folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a bort és utána az olajat. Ismét pihentessük. Keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Kb. 6-8 órára tegyük hűtőbe, közben többször keverjük át. Töltsük a masszát nyomózsákkal vagy beolajozott evőkanállal a formákba. 180 fokon 30-35 percig süssük. Miután kihűlt, a tetejét hintsük meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése