2411.
HOZZÁVALÓK:
2 evőkanál vaj vagy margarin,
2 teáskanál fahéj,
1 teáskanál vanília,
1/2 dl földimogyoróvaj,
1 dl méz,
3 dl apróra vágott dió,
1/8 teáskanál só,
1 dl mazsola vagy apróra vágott
datolya,
4 dl búzakorpa vagy búzacsíra.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy háromliteres lábosban
keverjük össze a vajat, a földimogyoróvajat és a mézet. Lassú tűzön addig
főzzük, míg a keverék forrni nem kezd. Vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a diót,
a fahéjat, a vaníliát és a sót. Jól keverjük el. Ezután keverjük hozzá a
mazsolát és a korpát. Addig keverjük, amíg a meleg keverék be nem vonja a
mazsolát és a korpát. Az egészet öntsük egy kizsírozott, négyszögletes (kb. 20
x 20 cm-es) tepsibe, erősen belenyomkodva a masszát. Hagyjuk lehűlni. A végén
vágjuk fel 12-16 rúd alakú szeletre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése