Ads 468x60px

Pages

Lusta pirog

2414.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg túró,
3 tojás,
15 dkg liszt,
2 dkg zsír v. margarin,
zsemlemorzsa,
3-5 dkg vaj vagy margarin,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Törjük át a túrót. A 2 dkg margarint v. zsírt keverjük krémesre, egyenként adjuk hozzá a tojássárgájákat, a túrót, és keverjük egynemű masszává. A fehérjéket verjük habbá, könnyedén keverjük bele a túrós masszába, végül dolgozzuk bele a sót és a lisztet is. Formáljunk belőle liszttel megszórt gyúródeszkán 3 cm átmérőjű hengert, kicsit lapítsuk el, és kés fokával vágjuk ferdén 2-3 cm széles csíkokra. Dobjuk forró sós vízbe, keverjük meg és fedjük be. Ha megfőttek, szűrjük le, öntsük le olvasztott vajjal, adjunk hozzá pirított zsemlemorzsát, tejfölt, cukrot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése