2414.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg túró,
3 tojás,
15 dkg liszt,
2 dkg zsír v. margarin,
zsemlemorzsa,
3-5 dkg vaj vagy margarin,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Törjük át a túrót. A 2 dkg
margarint v. zsírt keverjük krémesre, egyenként adjuk hozzá a tojássárgájákat,
a túrót, és keverjük egynemű masszává. A fehérjéket verjük habbá, könnyedén keverjük
bele a túrós masszába, végül dolgozzuk bele a sót és a lisztet is. Formáljunk
belőle liszttel megszórt gyúródeszkán 3 cm átmérőjű hengert, kicsit lapítsuk el,
és kés fokával vágjuk ferdén 2-3 cm széles csíkokra. Dobjuk forró sós vízbe, keverjük
meg és fedjük be. Ha megfőttek, szűrjük le, öntsük le olvasztott vajjal, adjunk
hozzá pirított zsemlemorzsát, tejfölt, cukrot.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése