Ads 468x60px

Pages

Hamis franciakrémes

2413.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
7 tojássárgája,
18 dkg porcukor,
8 evőkanál melegvíz,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
7 tojásfehérje,
9 evőkanál cukor,
7,5 dl víz,
3 csomag vaníliaízű pudingpor,
a díszítéshez:
3 dl tejszínhab,
5 dkg csokireszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a tojássárgákat a cukorral és a vízzel, majd apránként adjuk hozzá a sütőporral elvegyített lisztet. Öntsük tepsibe és félig süssük meg. A krémhez a tojásfehérjét 5 evőkanál cukorral verjük kemény habbá. A vízben a maradék cukorral a pudingport főzzük fel, majd forrón keverjük hozzá a tojáshabot. Kenjük a tészta tetejére, és süssük tíz percig a legkisebb fokozaton. Miután kihűlt, a tejszínhabot kenjük rá a süteményre, és szórjuk meg csokireszelékkel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése