2451.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
8 tojás,
16 dkg liszt,
16 dkg cukor,
a töltelékhez:
30 dkg vaj,
18 dkg cukor,
1 doboz ananász,
5 dkg zselatin.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához való anyagokból,
tortaformában süssünk piskótatésztát, majd hűtsük ki. A cukor és az ananász
levét felhasználva főzzünk szirupot. Az egyik felében, a vízben oldott
zselatint főzzük fel, a másik felét hűtsük le, és keverjük a vajhoz. A tortakarikát
vágjuk keresztben háromfelé. Töltsük meg az ananász ízű vajkrémmel, majd
alufóliából egy hosszú szalagot készítve kerítsük be a torta palástját úgy,
hogy néhány centiméterrel magasabb legyen, mint a torta. A tetejét ananász
szeletekkel díszítsük, és mélyhűtőben hűtsük le. Az ananászzselét hűtsük folyósra,
majd ezzel öntsük ki a torta tetejét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése