Ads 468x60px

Pages

Ananászos túrótorta

2451.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
8 tojás,
16 dkg liszt,
16 dkg cukor,
a töltelékhez:
30 dkg vaj,
18 dkg cukor,
1 doboz ananász,
5 dkg zselatin.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához való anyagokból, tortaformában süssünk piskótatésztát, majd hűtsük ki. A cukor és az ananász levét felhasználva főzzünk szirupot. Az egyik felében, a vízben oldott zselatint főzzük fel, a másik felét hűtsük le, és keverjük a vajhoz. A tortakarikát vágjuk keresztben háromfelé. Töltsük meg az ananász ízű vajkrémmel, majd alufóliából egy hosszú szalagot készítve kerítsük be a torta palástját úgy, hogy néhány centiméterrel magasabb legyen, mint a torta. A tetejét ananász szeletekkel díszítsük, és mélyhűtőben hűtsük le. Az ananászzselét hűtsük folyósra, majd ezzel öntsük ki a torta tetejét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése