Ads 468x60px

Pages

Mézes almalekvár

2453.

HOZZÁVALÓK:
savanykás rétesalma,
literenként 30 dkg méz.

ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le nagy lyukú reszelőn a megmosott, meghámozott és kimagozott almát. Tegyük egy zománcozott fazékba, és állandó keverés mellett forrás után közepes tűzön főzzük kb. 15 percig. Ekkorra az alma szétesik, és egyenletes sűrűségű pép lesz belőle. Ezután saccoljuk vagy mérje meg a pép mennyiségét, és literenként adjunk hozzá 30 dkg mézet. Ezt már ne főzzük tovább, csak egyszer forraljuk össze. Szükség esetén meg is kóstolhatjuk, hogy megfelelő-e az édessége. A forró dzsemet töltsük jól záródó, széles szájú üvegekbe és szárazgőzben tartósítsuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése