2445.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
9 dkg margarin,
3 tojássárgája,
3 teáskanál porcukor,
1,5-2 dl tej,
1 púpozott mokkáskanál őrölt
fahéj,
csipetnyi só,
a tetejére:
fahéjas porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy mély tálban morzsoljuk el a
lisztet a margarinnal. A közepét kissé mélyítsük be, majd tegyük bele a cukrot,
a tojássárgákat, a sót és a fahéjat. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy a tészta
kemény legyen. Azonnal rakjuk lisztezett deszkára, félujjnyi vastagra nyújtsuk
ki, és likőröspohárral vagy kis pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tegyük bő,
felforrósított olajba, és fedő alatt mindkét oldalát süssük pirosra. Az olajból
kivéve rakjuk papírtörülközőre, hogy az a felesleges olajat elszívja. Még
forrón hintsük meg fahéjas porcukorral. Csak frissen jó!
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése