Ads 468x60px

Pages

Fahéjas fánk

2445.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
9 dkg margarin,
3 tojássárgája,
3 teáskanál porcukor,
1,5-2 dl tej,
1 púpozott mokkáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi só,
a tetejére:
fahéjas porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy mély tálban morzsoljuk el a lisztet a margarinnal. A közepét kissé mélyítsük be, majd tegyük bele a cukrot, a tojássárgákat, a sót és a fahéjat. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy a tészta kemény legyen. Azonnal rakjuk lisztezett deszkára, félujjnyi vastagra nyújtsuk ki, és likőröspohárral vagy kis pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Tegyük bő, felforrósított olajba, és fedő alatt mindkét oldalát süssük pirosra. Az olajból kivéve rakjuk papírtörülközőre, hogy az a felesleges olajat elszívja. Még forrón hintsük meg fahéjas porcukorral. Csak frissen jó!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése