2446.
HOZZÁVALÓK:
a karamellhez:
10 dkg cukor,
0,6 dl víz,
a pudinghoz:
3 nagy tojás,
6,25 dl tej,
6,5 dkg cukor,
késhegynyi fahéj,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
5 ml vaníliaaroma.
ELKÉSZÍTÉS:
Közepes hőmérsékleten a vízben
kavargatva oldjuk fel a cukrot, és addig főzzük, amíg sötétbarna lesz. Öntsük a
karamellt lapos szélű, 20 cm átmérőjű sütőformába, melynek az oldalát olajozzuk
be. A pudinghoz a felvert tojásokat fakanállal óvatosan keverjük össze a
tejjel, majd a többi hozzávalóval, és öntsük a karamellre. A sütőformát állítsuk
tepsibe, melyben ujjnyi víz áll. 160 fokra előmelegített sütőben addig süssük
(kb. 35 perc), amíg a puding megköt. Emeljük ki a vízből, és hagyjuk kihűlni.
Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe, majd tálra borítva kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése