Ads 468x60px

Pages

Mexikói karamellpuding

2446.

HOZZÁVALÓK:
a karamellhez:
10 dkg cukor,
0,6 dl víz,
a pudinghoz:
3 nagy tojás,
6,25 dl tej,
6,5 dkg cukor,
késhegynyi fahéj,
csipetnyi őrölt szegfűszeg,
5 ml vaníliaaroma.

ELKÉSZÍTÉS:
Közepes hőmérsékleten a vízben kavargatva oldjuk fel a cukrot, és addig főzzük, amíg sötétbarna lesz. Öntsük a karamellt lapos szélű, 20 cm átmérőjű sütőformába, melynek az oldalát olajozzuk be. A pudinghoz a felvert tojásokat fakanállal óvatosan keverjük össze a tejjel, majd a többi hozzávalóval, és öntsük a karamellre. A sütőformát állítsuk tepsibe, melyben ujjnyi víz áll. 160 fokra előmelegített sütőben addig süssük (kb. 35 perc), amíg a puding megköt. Emeljük ki a vízből, és hagyjuk kihűlni. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe, majd tálra borítva kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése