2449.
HOZZÁVALÓK:
20 db babapiskóta,
10 dkg sárga színű mazsola,
10 dkg narancslekvár,
4 evőkanál rum,
1/4 l tej,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
6 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk be a rumba a mazsolát. Forraljuk
fel a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral. Verjük fel a tojásokat egy
tálban. Lassan adjuk hozzá a forró tejet. Egy nagy pudingformában rétegezzük egymásra
a piskótát, mazsolát és narancshéjat. Töltsük meg a formát a háromnegyedéig
ilyen módon, majd öntsük rá a tojásos tejet. Vízfürdőben süssük 30 percig.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőbe másnapig. Borítsuk ki a formából
és tálaljuk rumos angolkrémmel leöntve.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése