2455.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
12 dkg vaj,
12 dkg cukor,
3 tojás,
1 dkg élesztő,
1/2 csomag sütőpor,
3 dl tej,
kevés só,
ízlés szerint cukrozott
narancshéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el az élesztőt a
langyos, cukrozott tejjel, és 1 evőkanál liszttel, majd meleg helyen 15-20
percig kelesszük. Szitáljuk egy tálba a langyos lisztet és adjuk hozzá a
cukrot, a sütőport, a sót, a 3 tojást és a cukrozott narancshéjat. Közepes
keménységű tésztához szükséges mennyiségű tej hozzáadása után a tésztát dolgozzuk
ki alaposan. Közben az olvasztott vajat öntsük a tésztára és dagasszuk bele.
Amikor sima és hólyagos a tészta, takarjuk le és 1 órán át kelesszük. Ez idő
letelte után borítsuk lisztezett gyúródeszkára, osszuk két egyenlő részre, sodorjuk
meg, fonjuk be, és helyezzük közepes méretű kivajazott tepsibe. Előtte a
fonatokat lisztezzük be, hogy ne ragadjanak össze. Közepes erősségű sütőben
40-50 percig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése