Ads 468x60px

Pages

Narancsos fonott kalács

2455.

HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
12 dkg vaj,
12 dkg cukor,
3 tojás,
1 dkg élesztő,
1/2 csomag sütőpor,
3 dl tej,
kevés só,
ízlés szerint cukrozott narancshéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el az élesztőt a langyos, cukrozott tejjel, és 1 evőkanál liszttel, majd meleg helyen 15-20 percig kelesszük. Szitáljuk egy tálba a langyos lisztet és adjuk hozzá a cukrot, a sütőport, a sót, a 3 tojást és a cukrozott narancshéjat. Közepes keménységű tésztához szükséges mennyiségű tej hozzáadása után a tésztát dolgozzuk ki alaposan. Közben az olvasztott vajat öntsük a tésztára és dagasszuk bele. Amikor sima és hólyagos a tészta, takarjuk le és 1 órán át kelesszük. Ez idő letelte után borítsuk lisztezett gyúródeszkára, osszuk két egyenlő részre, sodorjuk meg, fonjuk be, és helyezzük közepes méretű kivajazott tepsibe. Előtte a fonatokat lisztezzük be, hogy ne ragadjanak össze. Közepes erősségű sütőben 40-50 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése