2458.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40-50 dkg liszt,
15-20 dkg vaj vagy 10 dkg zsír,
kevés só,
szódabikarbóna,
1 tojás,
2-3 kanál tejföl,
a krémhez:
28 dkg cukor,
8 dkg liszt,
1,5-2 dl tej,
10 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a tészta
hozzávalóit és a tepsi hátán süssünk belőle 3 lapot. Pirítsunk 18 dkg cukrot
barnára, majd 2 dl vízzel hígítsuk fel. Keverjük simára a lisztet a tejben, és
csurgatva adjuk a forró karamellhez. Keverjük habosra a vajat a maradék
cukorral, és adjuk a kihűlt karamellhez. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat.
Legalább egy napig hagyjuk állni, és csak utána szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése