Ads 468x60px

Pages

Aszalt szilva krém

2448.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg aszalt szilva,
2 dl vörösbor,
2 csomag vaníliáscukor,
20 dkg túró.

ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk egy éjszakára vízbe az aszalt szilvát. Következő nap forraljuk fel a vizet és főzzük kis lángon 30 percig. Magozzuk ki. Tegyünk félre kb. 3 decit a szilva főzővizéből. Ehhez tegyük hozzá a vörösbort és a vaníliáscukrot, főzzük tovább gyenge tűzön 30 percig. Turmixoljuk le a lecsepegtetett szilvát. Adjunk hozzá a megfőtt szirupból annyit, hogy krémszerű legyen. Tegyük be a hűtőbe. Tálalás előtt osszuk négyfelé, körítsük a túróval és szilvaszemekkel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése