Ads 468x60px

Pages

Citromkrém szeletek

2482.

HOZZÁVALÓK:
6 dkg vaj,
7 dkg cukor,
1 tojás,
1 citrom,
15 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
2 csomag citromkrém por,
6 dkg liszt,
28 dkg cukor,
1 l tej,
3 tojásfehérje,
őrölt mandula, vagy dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük negyedóráig a vajat a cukorral és a tojással, majd lassan, keverés közben adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a liszttel kevert sütőport. Zsírozott és lisztezett tepsiben süssük. A tésztát kihűlés után vonjuk be a következő krémmel: keverjük el a hideg tejben a citromkrém port, a lisztet és a cukrot, és szabad tűzön állandó keverés mellett főzzük sűrűre. A meleg krémet, néha-néha megkeverve, hagyjuk hűlni. A felkenés előtt a krémhez 3 tojásfehérje simára vert habját adjuk hozzá. A bevont süteményt őrölt mandulával vagy dióval szórjuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése