2482.
HOZZÁVALÓK:
6 dkg vaj,
7 dkg cukor,
1 tojás,
1 citrom,
15 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
2 csomag citromkrém por,
6 dkg liszt,
28 dkg cukor,
1 l tej,
3 tojásfehérje,
őrölt mandula, vagy dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük negyedóráig a vajat a
cukorral és a tojással, majd lassan, keverés közben adjuk hozzá a citrom
reszelt héját és a liszttel kevert sütőport. Zsírozott és lisztezett tepsiben
süssük. A tésztát kihűlés után vonjuk be a következő krémmel: keverjük el a
hideg tejben a citromkrém port, a lisztet és a cukrot, és szabad tűzön állandó
keverés mellett főzzük sűrűre. A meleg krémet, néha-néha megkeverve, hagyjuk hűlni.
A felkenés előtt a krémhez 3 tojásfehérje simára vert habját adjuk hozzá. A
bevont süteményt őrölt mandulával vagy dióval szórjuk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése