2481.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
20 dkg vaj,
5 tojás,
a töltelékhez:
25 dkg pörkölt, őrölt mogyoró,
10 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
1 citrom,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze alaposan a
liszttel elkevert sütőport a vajjal, azután gyúrjuk össze a tojások sárgájával.
A tésztából formáljunk kis, dió nagyságú gömböket, melyeket vékonyra nyújtva a
következő töltelékkel közepén egy ujjnyi szélesen vastagon kenjünk meg. Keverjük
össze a tojások habját, a pörkölt, őrölt mogyorót, az őrölt diót, a cukrot, a
citrom levét, a vaníliáscukrot és az egész tojást. A töltelékkel megkent
tésztákat hajtsuk félbe, és tojással megkenve süssük meg. Sütés után vaníliáscukorral
bőven beszórva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése