Ads 468x60px

Pages

Gyümölcsös darakrém

2477.

HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
2 dl tejszín,
25 dkg bármilyen, apróra vágott gyümölcs (vagy gyümölcsbefőtt),
2 púpozott evőkanál búzadara,
1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj,
1/2 citrom leve,
a gyümölcs édességétől függően 10-15 dkg cukor,
csipetnyinyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Szórjuk a tejbe a búzadarát, a sót és a reszelt citromhéjat. Állandó keverés közben főzzük sűrűre, majd cukorral és a citromlével ízesítve habverővel alaposan habosítsuk fel. Ezután adjuk hozzá a gyümölcsöt, és ha teljesen kihűlt, forgassuk bele a tejszínből vert kemény habot. Jól lehűtve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése