2483.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg sajt,
20 dkg liszt,
2 tojás,
2 dkg élesztő,
kevés tej,
1 kockacukor,
1 csomó petrezselyem,
só,
bors.
ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk fel az élesztőt kevés
langyos tejjel és egy kockacukorral, dolgozzuk el a liszttel, adjuk hozzá a
tojásokat, és ha szükséges, egy kevés víz segítségével gyúrjunk belőle kemény
tésztát. Egészen vékonyra nyújtsuk ki. A sajtot és a petrezselymet vágjuk finomra,
ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztát derelyevágóval vágjuk 12-15 cm nagy
négyzetlapokra, mindegyik közepére tegyünk 1-1 kanál sajttölteléket, hajtsuk átlósan
egymásra, a széleket kenjük meg vizes kenőtollal, és alaposan nyomkodjuk le.
Lehetőleg ne maradjon benne levegő, mert kipukkad! Forró, bő olajban mindkét
oldalán süssük ropogós pirosra. Vigyázat, sülés közben megnőnek!
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése