2480.
HOZZÁVALÓK:
4 füge,
25 dkg Mascarpone sajt,
20 dkg joghurt,
5 dkg cukor,
1 gyömbérszár,
porcukor,
kevés olaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Szórjuk a cukrot egyenletesen olajjal
kikent fémlapra vagy fóliára, kb. 20 cm-es körben, és tegyük forró sütőbe
mindaddig, míg karamellizálódni kezd, akkor vegyük ki és hagyjuk megdermedni. A
gyömbérszárat vágjuk egészen apró darabokra, és kevés cukorszirupban főzzük
puhára. A Mascarpone sajtot villával dolgozzuk össze a joghurttal. Négy
fagylaltoskehely aljára tegyük a felszeletelt fügéket, szűrjünk rá kb. 2
evőkanál gyömbérszirupot, erre kerül a joghurtos Mascarpone sajt, rá az
összetördelt karamell és a gyömbérdarabok. Végül az egészet szórjuk meg
porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése