Ads 468x60px

Pages

Gyömbéres füge karamellel

2480.

HOZZÁVALÓK:
4 füge,
25 dkg Mascarpone sajt,
20 dkg joghurt,
5 dkg cukor,
1 gyömbérszár,
porcukor,
kevés olaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Szórjuk a cukrot egyenletesen olajjal kikent fémlapra vagy fóliára, kb. 20 cm-es körben, és tegyük forró sütőbe mindaddig, míg karamellizálódni kezd, akkor vegyük ki és hagyjuk megdermedni. A gyömbérszárat vágjuk egészen apró darabokra, és kevés cukorszirupban főzzük puhára. A Mascarpone sajtot villával dolgozzuk össze a joghurttal. Négy fagylaltoskehely aljára tegyük a felszeletelt fügéket, szűrjünk rá kb. 2 evőkanál gyömbérszirupot, erre kerül a joghurtos Mascarpone sajt, rá az összetördelt karamell és a gyömbérdarabok. Végül az egészet szórjuk meg porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése