2479.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg szárított sárgabarack,
8 dkg mogyoró,
15 dkg Mascarpone,
két evőkanál citromlé,
60 dkg friss füge és szőlő,
20 dkg tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk be éjjelre a szárított
sárgabarackot 3 dl vízbe. A mogyorót aprítsuk fel, pirítsuk meg, és egy
evőkanálnyit tegyünk félre belőle, a többit a sárgabarackkal, az áztatólevével
és a sajttal turmixoljuk össze, majd tegyük hűtőbe. A szőlőt mossuk meg, szemezzük
le, a fügét pedig hosszában negyedeljük. A tejszínt verjük fel, óvatosan forgassuk
a krémbe, és terítsük egy lapos tálba. A tetejére rendezzük a
gyümölcsdarabokat, és szórjuk meg a maradék mogyoróval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése