Ads 468x60px

Pages

Plumkage - dán gyümölcskenyér

2486.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
5 tojás,
30 dkg liszt, 2 evőkanál reszelt citromhéj,
2 evőkanál citromlé,
15 dkg mazsola,
10 dkg hámozott, apróra vágott mandula,
10 dkg aprított, cukrozott gyümölcs.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a vajat a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, lassan keverjük bele a lisztet, a gyümölcsöket, majd a tojásfehérje habot. Vajazzunk ki egy hosszúkás tepsit, az aljára tegyünk zsírpapírt, és öntsük bele a tésztát. A legkisebb hőmérsékleten kb. 1 órát süssük, míg a közepébe szúrt kés tiszta marad. Miután kihűlt vegyük ki a tepsiből, és ezután szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése