Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés-almás linzer

2541.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg linzertészta,
50 dkg alma,
25 dkg gesztenyemassza,
1 dl tejszín,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
10 dkg mazsola,
2 evőkanál rum,
1-2 evőkanál porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát nyújtsuk téglalap alakúra és béleljünk vele egy közepes nagyságú tepsit, hogy pereme is legyen, majd tegyük félre. A meghámozott almát lereszeljük le. A gesztenyemasszát keverjük kenhetőre a tejszínnel és a rummal. A tészta alját kenjük meg a sárgabaracklekvárral, simítsuk rá a gesztenyemasszát, erre egyenletesen szórjuk rá a reszelt almát és a megtisztított mazsolát. Kevés porcukorral meghintve tegyük az előmelegített, forró sütőbe, és mérsékelt lángon 40-45 percig süssük. Csak teljes kihűlése után szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése