Ads 468x60px

Pages

Rumos szilvafagylalt

2546.

HOZZÁVALÓK:
2 dl tej,
1 dl tejszín,
30 dkg érett magvaváló szilva,
2 cl rum,
8-10 dkg porcukor,
késhegynyi őrölt fahéj,
3 szem szegfűszeg,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
A szegfűszeget 0,5 dl vízbe téve forraljuk fel, és öt percig főzzük, majd a levét szűrjük le és hűtsük ki. A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk apróra, ezután a turmixgépben zúzzuk pépesre. Adjuk hozzá a cukrot és a szegfűszeges vizet, szórjuk rá a fahéjat és a sót, majd öntsük rá a tejet, a rumot és a tejszínt. Az egészet keverjük habosra. A fagylaltmasszát öntsük a fagylaltgép tartályába, és előírás szerint fagyasszuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése