Ads 468x60px

Pages

Vajas aprósütemény

2543.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
36 dkg Graham liszt,
20 dkg barna cukor,
2 tojás,
1 teáskanál fahéj,
1 kávéskanál sütőpor,
kevés tej az aprósütemény bekenéséhez,
a díszítéshez:
mandula és kandírozott gyümölcsdarabok.

ELKÉSZÍTÉS:
A hideg vajat mogyorónyi darabokra morzsolva keverjük a liszthez, majd a tojások a cukor és a fahéj hozzáadásával gyúrjuk az egészet sima tésztává. Pihentessük egész éjszaka. Másnap dolgozzuk bele a tésztába a sütőport, majd nyújtsuk ki fél centiméter vastagságúra. Egyszerű formák segítségével szaggassunk belőle kicsi kekszeket és rakosgassuk őket kizsírozott tepsibe. Kenjük be mindegyiknek a tetejét tejjel, szórjunk rá némi mandulát és kandírozott gyümölcsdarabokat. Előmelegített sütőben, 200 fokon 12 percig kell sütni. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése