Ads 468x60px

Pages

Töltött fonott kalács

2535.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg rétesliszt,
5 dkg porcukor,
2 tojás,
5 dkg margarin,
2 dkg élesztő,
kevés só,
A töltelékhez:
15 dkg darált mák,
1 dl tej,
1 evőkanál citromlé,
5 dkg mazsola,
10 dkg mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Az átszitált langyos liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a tojást, a sót és keverjük össze. Közben az élesztőt langyos tejben kelesszük meg, majd dolgozzuk össze a liszttel. Letakarva, meleg helyen 50-60 percig kelesszük. Ezután borítsuk a tésztát lisztezett gyúródeszkára, és lazán gyúrjuk át. Nyújtsuk kb. 2 cm vastagságú téglalap formára. Két szélét 2 cm szélességben párhuzamosan vágjuk be kb. a tészta 1/3 részéig. Helyezzük a középső csíkra a tölteléket. A tésztacsíkokat úgy hajtsuk rá, mintha fonatot készítenénk, fektessük kizsírozott tepsibe. Az így elkészített tésztát 20 percig pihentessük, majd kenjük meg a tetejét tojássárgájával, és szórjuk meg vágott mandulával. Előmelegített sütőben, közepes tűzön, kb. 45-50 perc alatt süssük szép pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése