Ads 468x60px

Pages

Mandulás linzerkarika

2540.

HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 egész tojás + 2 tojássárgája,
10 dkg liszt,
10 dkg őrölt mandula,
1 teáskanál reszelt citromhéj
késhegynyi őrölt fahéj,
eperdzsem,
a tetejére:
cukor,
darált mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral, majd gyúrjuk össze a tojással, a liszttel és az őrölt mandulával. Fűszerezzük a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal, és a tésztát formáljuk egy cipóba. Egyórai pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki egy centi vastagra, és a legnagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A korongok felét egy jóval kisebb pogácsaszaggatóval ismét szúrjuk ki, ezáltal a tészta egyik feléből kis lapos pogácsákat, a másik feléből pedig karikákat kapunk. Az egész korongokat (illetve pogácsákat) kenjük be az eperlekvárral, illesszük rá a karikákat, majd az így keletkezett üreget újból töltsük meg eperlekvárral. A kis kiszúrt lapokat tegyük rá a tetejére, ezután tojással megkenve, kristálycukorral és darált mandulával hintsük meg. Tepsibe téve süssük világosra. Száraz, hűvös helyen sokáig eláll.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése