Ads 468x60px

Pages

Gyümölcssajt nyersen

2596.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg keksz,
20 dkg eper,
20 dkg meggy,
5 dkg mazsola,
1 csomag gyümölcskocsonya por,
1 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk meg a kekszet, vagy száraz piskótát, vagy töltelék nélküli, száraz süteménymaradékot. Vágjuk apróra az epret, és a kimagozott meggyet (vagy bármilyen idény gyümölcsöt, de lehetőleg kétfélét). Tisztítsuk meg a mazsolát, és ruha között dörzsöljük le. Készítsük el a citromízű gyümölcskocsonya port az utasítás szerint, és állandó keverés mellett hűtsük ki. Először a süteménymorzsát adjuk hozzá, majd néhány perc múlva, amikor ez a lé egy részét felszívta, keverjük hozzá a gyümölcsöket. Miután teljesen hidegre hűlt, adjuk hozzá a tejszínből vert kemény habot. Az egészet töltsük kivizezett formába, és néhány órára, tegyük hidegre. Tálaláskor a formát egy pillanatra mártsuk forró vízbe, a sajtot borítsuk előhűtött tálra és szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése