2596.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg keksz,
20 dkg eper,
20 dkg meggy,
5 dkg mazsola,
1 csomag gyümölcskocsonya por,
1 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk meg a kekszet, vagy száraz
piskótát, vagy töltelék nélküli, száraz süteménymaradékot. Vágjuk apróra az epret,
és a kimagozott meggyet (vagy bármilyen idény gyümölcsöt, de lehetőleg
kétfélét). Tisztítsuk meg a mazsolát, és ruha között dörzsöljük le. Készítsük
el a citromízű gyümölcskocsonya port az utasítás szerint, és állandó keverés
mellett hűtsük ki. Először a süteménymorzsát adjuk hozzá, majd néhány perc
múlva, amikor ez a lé egy részét felszívta, keverjük hozzá a gyümölcsöket. Miután
teljesen hidegre hűlt, adjuk hozzá a tejszínből vert kemény habot. Az egészet töltsük
kivizezett formába, és néhány órára, tegyük hidegre. Tálaláskor a formát egy
pillanatra mártsuk forró vízbe, a sajtot borítsuk előhűtött tálra és szeleteljük
fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése