2600.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj vagy margarin,
17 dkg cukor,
4 tojás,
1 nagy narancs lereszelt sárga
héja,
2 narancs kicsavart leve,
1/2 dl narancsszörp,
5 dkg finomliszt,
5 dkg darált dió,
1 púpozott mokkáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
2 dl tejszín,
1 csomag vaníliáscukor,
1 nagy narancs kicsavart leve.
ELKÉSZÍTÉS:
A margarint keverjük habosra a
tojások sárgáival és a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliáscukrot és a reszelt
narancshéjat. Ezután öntsük bele a narancslevet, a diót és a lisztet. Addig
keverjük, amíg habos massza nem lesz belőle. Ezután szórjuk bele a sütőport és
a sót, majd forgassuk bele a keményre vert tojáshabot. Öntsük a masszát papírral
bélelt tortaformába, és mérsékelten meleg sütőben süssük meg. Ha megsült, borítsuk
deszkára és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy hurkapálcával több helyen szúrjunk bele,
és a frissen kipréselt narancslével locsoljuk meg. Minél több helyen szurkáljuk
meg, annál jobban átjárhatja a narancslé a süteményt. Folpackba csomagolva
legalább egy napra tegyük hűtőszekrénybe. Közvetlen tálalás előtt a
tejszínhabot verjük keményre, a narancsszörppel ízesítsük, és a cikkekre vágott
tortára kenjük rá.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése