2599.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
14 dkg vaj,
14 dkg cukor,
14 dkg liszt,
4 tojás,
a töltelékhez:
50 dkg reszelt alma,
10 dkg darált mandula,
10 dkg margarin,
1/2 citrom leve,
csipetnyi só,
15 dkg porcukor,
a díszítéshez:
tejszín és mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához verjük a tojások
fehérjét kemény habbá a porcukorral, majd egyenként tegyük bele a tojássárgákat
és csorgassuk hozzá az olvasztott, már hideg vajat, végül forgassuk bele a
lisztet. Simítsuk a masszát papírral bélelt tortaformába, és mérsékelten meleg
sütőben süssük. A krémhez keverjük a margarint habosra a cukorral és a
citromlével, majd a darált mandulát is adjuk hozzá. Közben az almareszeléket
fedő alatt, saját levében pároljuk meg, majd a fedőt levéve, párologtassuk el
róla a felesleges levet. A már kihűlt almapürét keverjük a cukros-mandulás
krémbe, és keverjük tovább, míg könnyű, habos állagú nem lesz. A kihűlt tortát vágjuk
három lapba, mindegyiket kenjük a mandulás almapürével, majd a torta tetejét
tejszínhabbal és szálkásra vágott mandulával feldíszítve alaposan hűtsük le.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése