Ads 468x60px

Pages

Mandulás almapürétorta

2599.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
14 dkg vaj,
14 dkg cukor,
14 dkg liszt,
4 tojás,
a töltelékhez:
50 dkg reszelt alma,
10 dkg darált mandula,
10 dkg margarin,
1/2 citrom leve,
csipetnyi só,
15 dkg porcukor,
a díszítéshez:
tejszín és mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához verjük a tojások fehérjét kemény habbá a porcukorral, majd egyenként tegyük bele a tojássárgákat és csorgassuk hozzá az olvasztott, már hideg vajat, végül forgassuk bele a lisztet. Simítsuk a masszát papírral bélelt tortaformába, és mérsékelten meleg sütőben süssük. A krémhez keverjük a margarint habosra a cukorral és a citromlével, majd a darált mandulát is adjuk hozzá. Közben az almareszeléket fedő alatt, saját levében pároljuk meg, majd a fedőt levéve, párologtassuk el róla a felesleges levet. A már kihűlt almapürét keverjük a cukros-mandulás krémbe, és keverjük tovább, míg könnyű, habos állagú nem lesz. A kihűlt tortát vágjuk három lapba, mindegyiket kenjük a mandulás almapürével, majd a torta tetejét tejszínhabbal és szálkásra vágott mandulával feldíszítve alaposan hűtsük le.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése