Ads 468x60px

Pages

Soproni torta

2602.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
18 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojássárgája,
10 dkg darált dió,
10 dkg főtt és darált gesztenye,
5 dkg nyers, darált sárgarépa,
rum,
8 dkg zsemlemorzsa,
1/2 csomag sütőpor,
4 tojásfehérjének a habja,
a töltelékhez:
10 dkg főtt, darált gesztenye,
6 dkg darált és megpirított mogyoró,
kevés édesített tej,
3 dkg vaj,
1 evőkanál rum,
1 szelet reszelt csokoládé,
a mázhoz:
15 dkg porcukor,
3 kanál víz.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukrokkal, a tojássárgákkal, a darált dióval, a gesztenyemasszával, a sárgarépával, kevés rummal, majd a fenti sorrendben keverjük bele a morzsát a sütőporral összekeverve, utoljára pedig a habot. Közepes tűz mellett kb. 35 percig süssük. Miután kihűlt vágjuk át, a következő töltelékkel töltsük meg, cukormázzal vonjuk be, és pralinéval díszítsük. A töltelékhez főzzük fel sűrűre a tejben a gesztenyét és a mogyorót, kihűlve habosra kevert vajjal keverjük el, majd adjuk hozzá a rumot és a csokoládét. A mázhoz keverjük simára a szitált porcukrot a hideg vízzel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése