2594.
Polgár Istvánné receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
10 dkg cukor,
12 dkg finomliszt,
a krémhez:
2 doboz meggyes ivójoghurt,
1 dkg zselatin,
1 dl tej,
3 dl tejszínhab.
ELKÉSZÍTÉS:
Piskótát készítünk az ismert
módon: a tojásfehérjét felverjük a cukorral, a tojássárgáját hozzákeverjük,
majd a lisztet is hozzáadjuk. Zsírpapírra kenjük ki a tepsiben, és 180 fokon
megsütjük. Mikor elkészült, belisztezzük a tetejét, és a zsírpapírral együtt
megfordítjuk. Közben a két doboz meggyes ivójoghurtot egy tálba kiöntjük, egy
dkg zselatint egy dl tejben felfőzünk (a tej elveszi a zselatin esetleges rossz
ízét), hozzákeverjük a joghurthoz, majd a tejszínhabot felverjük cukor nélkül,
és a joghurttal vegyítjük. A piskótalapunk közben kihűlt, ezt felvágjuk
akkorára, mint egy őzgerinc-forma, és a tészta megmaradt szélét félretesszük.
Egy őzgerincformát kibélelünk a piskótával, majd a joghurtos masszát
beleöntjük. Friss gyümölcsöt teszünk a tetejére, és a megmaradt piskótaszéllel
befedjük. 2 órára a hűtőbe tesszük állni. Mikor megdermedt, kifordítjuk az
őzgerincformából, tálra tesszük és szeleteljük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése