Ads 468x60px

Pages

Kávékalács

2601.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
25 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
3 tojás,
1 citrom reszelt héja és leve,
2 kanál rum,
1 teáskanál őrölt fahéj,
1 teáskanál ánizs,
1 teáskanál szegfűszeg,
1 teáskanál őrölt szerecsendió,
2 szelet csokoládé,
50 deka liszt,
1 csomag sütőpor,
tej szükség szerint.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliáscukrot, a tojást, a citrom lereszelt héját, a rumot és a fűszereket, majd a reszelt csokoládét. Végül keverjük bele a sütőporral kevert lisztet és annyi tejet, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. Alaposan kizsírozott, kilisztezett kuglóf, vagy koszorúformában közepes tűznél 45-50 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése