Ads 468x60px

Pages

Burgonyás szelet

 2649.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
25 dkg burgonya,
12 dkg zsír,
12 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
gyümölcsíz,
vaníliás porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, és a főtt áttört burgonyát a zsírral, a porcukorral, az egész tojással, a sütőporral és a vaníliás cukorral. Nyomkodjuk a felét egyenletesen a tepsi aljára, kenjük meg az ízlés szerint választott gyümölcsízzel félujjnyi vastagon és a tészta másik részét ráhelyezve, villával szurkáljuk meg. Forró sütőben süssük. Sütés után vágjuk négyzetes darabokra és vaníliás cukorral kevert porcukorral bőven szórjuk meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése