Ads 468x60px

Pages

Csillagos linzer

 2638.

HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
pici só,
1/2 kg vaj,
40 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
1 egész tojás + 1 sárgája,
4 főtt tojássárgája átpasszírozva,
3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően,
a tetejére:
 durvára vágott dió vagy mandula,
a kenéshez:
1 tojás.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk bele a lisztbe a négy főtt tojássárgáját, morzsoljuk bele a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a nyers tojást és a tojássárgát. Gyúrjuk össze, reszeljük bele egy citrom héját, és kifacsart citromlével állítsuk össze, amíg a kezünktől el nem válik. Osszuk 4 cipóra, és tegyük hidegre néhány órára. Utána nyújtsuk ki nem túl vékonyra és szaggassuk ki a sokféle formával. A tetejét kenjük meg tojássárgával, és szórjunk rá cukros vágott diót. Közepes lángon süssük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése