Ads 468x60px

Pages

Mogyorós gyertyák

 2640.

HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
4 evőkanál cukor,
1 kiskanál kakaópor,
4 evőkanál liszt,
10 dkg Nutella,
a mázhoz:
1 citrom leve,
8-10 dkg porcukor,
a díszítéshez:
2 aszalt füge,
4 szem hámozott mandula,
a tálaláshoz:
vegyesgyümölcs-befőtt vagy gyümölcssaláta.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a kakaóporral. Apránként adjuk hozzá a lisztet, végül a tojásfehérjéből vert kemény habot is forgassuk bele. A masszát simítsuk kisujjnyi vastagon sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 15-16 perc alatt süssük meg. A sütőből kivéve borítsuk lisztezett deszkára, a papírt húzzuk le róla, és a tésztát hagyjuk hűlni. Ezután 4-5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle kis korongokat, és egyenként mogyorókrémmel megkenve 6-8 db-ot rakjunk egymás tetejére. A mázhoz a citromlevet annyi porcukorral keverjük össze, hogy tejfölsűrűségű masszát kapjunk. Ebből 1-2 evőkanálnyit a "gyertyák" tetején oly módon simítsunk el, hogy akárcsak a viasz, körben lecsorogjon róla. Aszalt fügéből és mandulából formáljunk "lángot" a tetejére. Befőttel vagy gyümölcssalátával kínáljuk, amit pár csepp rummal, vagy illatos likőrrel kicsit megbolondítunk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése