Ads 468x60px

Pages

Havas fenyők

 2639.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
2 tojás,
csipetnyi só,
5 dkg puha vaj,
22 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
8 dkg finomra darált mandula,
1 mandulaízű sütőaroma.
a töltelékhez:
10 dkg földimogyoró,
2 evőkanál méz,
1 evőkanál kakaópor,
a tálaláshoz:
porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a tésztához valókat, és fóliába csomagolva hűvös helyen, legalább fél órán át pihentessük. Ezután belisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vastagra, és szúrjunk ki belőle kis fenyőformákat. Mindegyiket fektessük sütőpapírral borított tepsire, és előmelegített sütőben közepes lángon 5-6 perc alatt süssük világossárgára. A töltelékhez a földimogyorót daráljuk finomra, majd a mézzel és a kakaóval keverjük simára. 2-2 kihűlt fenyőkekszet a mogyorókrémmel ragasszunk össze, és porcukorral hintsük meg.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése