Ads 468x60px

Pages

Kókusz bucka

 2646.

HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
30 dkg porcukor,
25 dkg kókuszreszelék,
15 dkg margarin,
2 kanál kakaó,
2 kanál baracklekvár,
1 kanál rum,
30 dkg darált háztartási keksz.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A felső rész elkészítéséhez keverjük habosra a tojások fehérjét a porcukor felével, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket. Az alsó részhez keverjük el a tojások sárgáját a maradék porcukorral, adjuk hozzá a margarint, a kakaót, a baracklekvárt, a rumot, és a darált kekszet. A formázáshoz használjunk kisméretű műanyag citromfacsarót. A felfordított citromfacsarót étolajjal kenjük ki, töltsük félig (nyomkodjuk bele) előbb a kókuszos tésztával, majd tele a kekszessel. A kész buckákat ütögetéssel, vagy a citromfacsaró csúcsára fúrt lyukon való kifújással könnyedén kiszedhetjük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése