Ads 468x60px

Pages

Erzsébet csókja

 2645.

HOZZÁVALÓK:
6 tojásfehérje,
20 dkg kókuszreszelék,
6 evőkanál porcukor,
1 evőkanál citromlé,
1 tábla tortabevonó.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk a tojásfehérjéből kemény habot, majd folyamatosan tovább verve apránként adjuk hozzá a cukrot, a citromlét és a kókuszreszeléket. A masszából rakjunk kis halmokat egy papírral letakart sütőlemezre. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük (pontosabban csak szárítsuk). A csókokat a sütőben hagyjuk kihűlni. A tortabevonót gőz fölött vagy mikróban olvasszuk meg, és a kihűlt csókok alsó felét mártogassuk bele. A csókokat fejjel lefelé lerakva hagyjuk megszáradni.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése