2636.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg kristálycukor barnára
pirítva,
3 evőkanál tej,
40 dkg liszt,
1-1 kiskanál őrölt szegfűszeg, - fahéj, - gyömbér, - szerecsendió,
1 csomag sütőpor,
késhegynyi só,
25 dkg vaj, vagy margarin,
3 dkg apróra vágott mandula.
3 evőkanál tej,
40 dkg liszt,
1-1 kiskanál őrölt szegfűszeg, - fahéj, - gyömbér, - szerecsendió,
1 csomag sütőpor,
késhegynyi só,
25 dkg vaj, vagy margarin,
3 dkg apróra vágott mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tejet és a cukrot.
A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, a sóval, a sütőporral, gyúrjuk össze a
vajjal, keverjük bele a cukros tejet. Csomagoljuk fóliába, tegyük a hűtőbe 24
órára. Nyújtsuk ki a tésztát gyengén lisztezett deszkán kb. 1/2 cm vékonyra,
különféle formákkal szaggassuk ki, és hintsük be mandulával. Kivajazott
tepsiben süssük 20-25 percig.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése