Ads 468x60px

Pages

Orosz teasütemény II.

 2648.

HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
1 tojás,
12 dkg vaj,
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
15 dkg héjas mandula,
15 dkg cukor,
1/2 dl tej,
1/2 csomag vaníliáscukor,
6 dkg mazsola,
őrölt fahéj,
5 dkg vaj.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk jól nyújtható tésztát a cukorral, az egész tojással, a vajjal és a liszttel elkevert sütőporral. A tészta kétharmad részét nyújtsuk késhát-vastagságúra, és pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. A korongocskák közepére a következő keveréket készítsük: mozsárban törjük finomra a héjas mandulát a cukorral, adjuk hozzá a tejet, majd keverjük össze alaposan. A tejes keverékhez még adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a mazsolát, kevés tört fahéjat és a vajat. A félretett tésztából sodorjunk ceruza vékony szálakat, melyeket nyomjunk kereszt alakban a süteményekre. Forró sütőben süssük. Felszolgálás előtt bőven hintsük meg vaníliáscukorral.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése