Ads 468x60px

Pages

Áfonyás máktorta

 2882.

Zila László receptje, Krisztina cukrászda

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
3 cl rum,
8 tojás, külön fehérje-sárgája,
25 dkg mák,
6,5 dkg liszt,
4 dkg búzakeményítő,
csipetnyi só,
reszelt citromhéj,
a máktöltelékhez:
20 dkg darált mák,
30 dkg cukor,
2 dl víz,
20 dkg vaníliás puding,
50 dkg felvert tejszínhab,
10 dkg higított zselatin,
vaníliáscukor,
áfonya lekvár.
 
ELKÉSZÍTÉS:
A margarint, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy kis cukorral, majd a kettőt lassan összekeverjük, miközben a rumot lassan belecsurgatjuk. A lisztet, a búzakeményítőt és a citromhéjat a sóval összekeverjük, és lazán hozzákeverjük a masszához, és zsírozott-lisztezett tortaformában sütjük 200-210 fokon kb. 40-50 percig. Ha kisült és kihűlt, három egyenlő részre vágjuk, a lapokat áfonyalekvárral megkenjük, és utána elkészítjük a tejszínes máktölteléket. A vizet a cukorral feltesszük főni, ha felforrt, leforrázzuk vele a mákot, elkészítjük a képlékeny pudingkrémet, és utána összekeverjük a pudingot a felvert tejszínnel, és a kihűlt, forrázott máktöltelékkel, majd betöltjük a tortát, és tetszés szerint díszítjük.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése