Ads 468x60px

Pages

Narancsfánk

 2886.

HOZZÁVALÓK:
3 kisebb narancs,
1 tojás,
2 evőkanál narancsszörp,
1 mokkáskanál reszelt narancshéj,
3-4 evőkanál liszt,
olaj a sütéshez,
csipetnyi só,
1 evőkanál porcukor.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Reszeljük le a megmosott narancs héját, majd meghámozva vágjuk egy centis karikákra. A tojást verjük habosra a sóval, 1 teáskanál porcukorral, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és a narancsszörpöt, majd 1 evőkanál liszttel keverjük simára. A narancskarikákat először lisztben mártsuk meg, ezután a narancsos tojásban forgassuk meg, és mártsuk újra lisztbe. Végül a forró olajba beletéve, mindkét oldalán hirtelen, erős tűznél, süssük pirosra. A felesleges olajat csöpögtessük le róla és kevés porcukorral meghintve tálaljuk. Ananászkarikával is ugyanígy készíthető, ekkor a levét előzőleg jól le kell csurgatni.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése