Ads 468x60px

Pages

Datolyapalacsinta

 2885.

HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
15 dkg liszt,
3 dl tej,
1/2 dl olaj,
25 dkg datolya,
1 csomag vaníliáscukor,
kevés szódavíz,
csipetnyi só,
1/2 citrom leve és lereszelt héja.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Magozzuk ki a datolyát és vágjuk nagyon apróra. A tojássárgákat keverjük ki a sóval, az olajjal, a liszttel, a tejjel, a citromlével és a lereszelt citromhéjjal, majd annyi szódavizet öntsünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb legyen a tészta. A masszába keverjük bele a datolyadarabokat, és kevés olajjal kikent palacsintasütőben süssünk belőle kis palacsintákat. Még melegen szórjuk meg vaníliáscukorral és négyrét hajtva kínáljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése